Volledig scherm
© VI Images
0
EINDE
0

Sterker RKC vergeet te scoren en moet dinsdag vol aan de bak tegen Go Ahead Eagles

Alles ligt nog open in de tweestrijd tussen RKC en Go Ahead Eagles. RKC was zaterdagavond met name in de eerste helft beter. De tweede helft was gelijkwaardiger. Invaller Vermeulen kreeg in de laatste minuut dé kans op 1-0 vor RKC, maar faalde.

De 7504 toeschouwers zagen dat RKC het zonder Spierings en Bilate moest doen. Laatstgenoemde bleek net niet fit genoeg. En dus mochten Maatsen en Sow beginnen. Vooraf werd andermaal duidelijk dat de ploeg van trainer Fred Grim ging aanvallen.

RKC had in de eerste helft het beter van het spel. Een pover Go Ahead Eagles kwam duidelijk naar Waalwijk om niet te verliezen. De gevaarlijkste man bleek Maatsen. Meerdere keren was de snelle spits Veldmate en Bosz te slim af. Dat leverde een levensgrote kans op. Maatsen omspeelde de doelman maar zijn schot miste kracht, waardoor Veldmate redding bracht. 

Vergeten te belonen

En dus vergat RKC zich in een leuke eerste helft te belonen. In de tweede helft besloot Go Ahead het wat anders te gaan doen. Stegeman posteerde Bax wat meer aan de buitenkant. Van Moorsel ging daardoor centraler spelen. Nog altijd was het stroperig bij de Deventenaren. RKC was ook niet meer de ploeg uit het eerste bedrijf.

Grim besloot Vermeulen in de ploeg te brengen. Het betekenden zijn eerste speelminuten sinds 21 december. Uitgerekend tegen Go Ahead viel de toenmalig aanvoerder uit. Go Ahead leek in de slotfase fitter te zijn dan RKC. In de 82ste minuut kon RKC opgelucht ademhalen. Quasten haalde een inzet van Veldmate van de lijn. In de slotminuut kreeg invaller  Vermeulen de grootste kans van de wedstrijd. De middenvelder volleerde over.

Dinsdagavond, omstreeks 20.15 uur is duidelijk welke ploeg zich eredivisionist mag noemen.

Bekijk hieronder de reacties van RKC’ers Vermeulen en Sow: