Volledig scherm
© BSR Agency

Strijdend RKC ondanks spectaculair begin onderuit tegen Feyenoord

NabeschouwingRKC Waalwijk heeft na een spectaculair begin toch geen punten overgehouden aan het zeer vermakelijke duel met Feyenoord in de Kuip: 3-2.

Dat de winst op Heracles RKC een goed gevoel heeft gegeven, was zondag in Rotterdam direct te zien. RKC startte fel en beloonde dat al na 14 minuten met een doelpunt. Darren Maatsen produceerde geen al te hard schot, maar Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer stond op het verkeerde been en de bal rolde binnen. Vijf minuten later werd het nog gekker en liet Sylla Sow het volgepakte uitvak ontploffen met de tweede Waalwijkse treffer. Vermeer zag er niet goed uit, toen de bal onder hem heen ging en in de goal verdween.

Het klonk zelfs gekscherend even ‘tien, tien, tien’ vanuit de RKC-aanhang, maar het gezang van de Waalwijkers verstomde toen Nicolai Jørgensen in de 25ste minuut de aansluitingstreffer binnen schoot. Feyenoord herpakte zich na de slechte start en Sam Larsson schoot vijf minuten later raak uit een door Hannes Delcroix van richting veranderde vrije trap: 2-2.

Bekijk hier de samenvatting van het duel in Rotterdam.

De Rotterdammers kwamen sterk uit de kleedkamer en waren volop op jacht naar de 3-2, maar goede reddingen van Etienne Vaessen, wat geluk en veel kunst- en vliegwerk hield RKC overeind. Aanvoerder Daan Rienstra hield de Waalwijkers halverwege de tweede helft in de wedstrijd door een bal van de doellijn te koppen.

Het bleef heel lang spannend, maar vijf minuten voor tijd was het dan toch gedaan voor RKC. Een vrije trap werd hard binnengekopt door Marcos Senesi en hij deed daarmee alle Waalwijkse hoop vervliegen. Opmerkelijk was de rode kaart voor Stijn Spierings die op het doelpunt volgde. De RKC-middenvelder kreeg geel voor protesteren, maar sloeg de kaart uit de handen van de scheidsrechter. Dat de Waalwijkers uiteindelijk met tien man de wedstrijd afmaakten, maakte voor de stand niets meer uit. En dus keert RKC, net zoals bij een aantal eerdere wedstrijden, na uitstekend partij te hebben geboden met lege handen huiswaarts.