Volledig scherm
Sylla Sow miste een aantal wedstrijden door de blessure die hij overhield van een charge van Mohamed el Makrini van Roda JC. Hij is weer hersteld en is de meest waarschijnlijke vervanger van de geschorste Stijn Spierings. © BSR/SOCCRATES

Sylla Sow meest logische vervanger Spierings

RKC Waalwijk moet het zaterdagavond in de play-offs zonder Stijn Spierings stellen. De middenvelder is na zijn dubbele gele kaart in de wedstrijd tegen Excelsior voor een wedstrijd geschorst. Dat is eigenlijk de enige tegenvaller die de Waalwijkse club moest incasseren.

Pikant is wel de aanwezigheid van Allard Lindhout als scheidsrechter. Die floot vorig seizoen de play-off wedstrijd tussen Emmen en Sparta, waarin Spierings werd vastgehouden maar geen penalty kreeg. Fred Grim zat als assistent van Dick Advocaat op de bank bij de Rotterdamse club waar hij hoofdtrainer zou worden. Mede door dat moment verloor Sparta echter de finale van de play-offs, dat uiteindelijk voor Henk Fraser als trainer koos.

Grim kwam pas laat in de voorbereiding bij RKC terecht. Onder zijn leiding maakte de Waalwijkse club een geweldige progressie door. Als de Waalwijkers hun zenuwen beter in bedwang hebben dan bij de uitwedstrijd tegen Excelsior liggen er mogelijkheden in de finale. Thuis verloor RKC voor de winterstop met 1-3 van Go Ahead. Daarna sloten spelers als Spierings en Sylla Sow aan en ging de ploeg veel constanter presteren.

Sow, die de overstap maakte van FC Utrecht naar RKC, is de meest waarschijnlijke vervanger van de geschorste Spierings. Gehaald als spits speelde hij al meer als meest vooruitgeschoven middenvelder. Met Sow zou er het minste veranderen. Grim gebruikt ook Hans Mulder vaak op het middenveld, maar dat is een meer verdedigende variant. 

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Drost, Quasten; Rienstra, Sow, Tahiri; Seys, Bilate, Hansson.