Volledig scherm
Robby Ndefe (links) krijgt de rode kaart van scheidsrechter Edwin van de Graaf. © Joep Leenen

Tien RKC’ers niet opgewassen tegen NEC

Het is RKC Waalwijk niet gelukt te stunten tegen NEC. In het Mandemakers stadion werd het 0-2 voor de bezoekers. Opvallender: De ploeg van trainer Hans de Koning eindigde de wedstrijd opnieuw in ondertal. Robby Ndefe moest na een uur met rood van het veld.

De thuisploeg moest het doen zonder de geschorste routiniers Serginho Greene en Hans Mulder. Daartegenover stond de terugkeer van Paul Quasten als linksback. Op recht kreeg Robby Ndefe de voorkeur boven Mohamed Mezghrani. Ndefe had het lastig tegen de technische Arnaut Groeneveld en vergreep zich na achttien minuten in het strafschopgebied aan zijn tegenstander. Doelman Etienne Vaessen stopte de toegekende strafschop van Steven Langil.

Tot die tijd had RKC de zaken aardig op orde, maar na de misser vanaf elf meter voerden de bezoekers de druk op. Vooral Groeneveld was een plaag voor de RKC-verdedigers. Vaessen redde knap op een afstandschot van de linksbuiten.

Blessure

Op slag van rust kwam RKC opnieuw goed weg toen Mart Dijkstra vrij voor doelman Vaessen verscheen. De aanvoerder van NEC mikte de bal echter naast. Een minuut later kwam Anass Achahbar net de laat op de bal binnen te koppen. De ploeg van De Koning kon daar alleen een kopbal van Roland Bergkamp tegenover zetten. De spits kopte naast.

In de rust moest Paul Quasten geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. De verdediger was net terug van een wekenlange blessure. Hij werd vervangen door Mohamed Mezghrani.

Vijfde rode kaart

Na een gaf RKC de wedstrijd binnen twee minuten weg. Eerst pakte Ndefe zijn tweede gele kaart waardoor RKC met tien man verder moest. Het was alweer de vijfde rode kaart in de laatste zeven wedstrijden voor een RKC’er. Eén minuut later kopte Frank Sturing de bezoekers uit een hoekschop op voorsprong: 0-1.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. RKC kon niet meer. Tien minuten voor tijd bepaalde Anass Achahbar de eindstand op 0-2 door de bal uit een hoekschop binnen te werken. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgeschakeld

    Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgescha­keld

    RKC is uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. De ploeg die eerder de eredivisionisten NAC en PSV deed struikelen, verloor in de achtste finale met 2-0 bij FC Twente. Na een matige eerste helft, waarin de ploeg op achterstand kwam door een treffer van Xandro Schenk, hadden de Waalwijkers na rust lange tijd uitzicht op de gelijkmaker. FC Twente wankelde, maar niemand bij RKC kon de trekker overhalen. In blessuretijd maakte Jari Oosterwijk in de counter aan alle spanning een einde door de 2-0 binnen te schuiven.