Volledig scherm
Stijn Spierings. © BSR Agency

Transfer RKC-sterkhouder Spierings nadert: ‘Alleen nog puntjes op de i zetten’

In afwachting van zijn naderende transfer ontbreekt Stijn Spierings maandag bij de training van RKC Waalwijk. Volgens algemeen directeur Frank van Mosselveld hoeven alleen nog de puntjes op de i te worden gezet. RKC vraagt een half miljoen om het nog tot het einde van het seizoen doorlopende contract van de 23-jarige middenvelder af te kopen.

RKC ondernam de afgelopen maanden zelf pogingen om het contract met Spierings open te breken en tussentijds te verlengen. Die ging daar niet op. Hij wisselde bovendien van zaakwaarnemer, waardoor stagnatie optrad in de onderhandelingen. Daar kwam rond de kerst de interesse van Levski Sofia overheen.

Spierings miste, volgens de officiële lezing wegens rugklachten, het trainingskamp van RKC in Portugal. De middenvelder ging er kennelijk vanuit dat een van de geïnteresseerde clubs sneller een akkoord zou bereiken met RKC. Dat houdt aan een hoge vergoedingssom vast omdat het Spierings niet kwijt wil in de strijd om behoud van de plek in de eredivisie.

Van der Venne

De Waalwijkers, die met Tijjani Reijnders al een middenvelder inlijfden, oriënteren zich op de markt voor het geval Spierings toch zou vertrekken. Richard van der Venne uit Oss is een van de spelers die de Waalwijkse club al een tijdlang volgt. De 27-jarige middenvelder scoorde dit seizoen vier keer voor Go Ahead en gaf zes assists.