1
EINDE
3
  • Melle Meulensteen 43'
  • Paul Quasten 65'
  • Timo Baumgartl 76'
  • Konstantinos Mitroglou 78'

Twee doelpunten in twee minuten doen RKC de das om tegen PSV

NabeschouwingRKC Waalwijk ging verrassend genoeg de rust in met een voorsprong tegen PSV, maar toen de Eindhovenaren in de tweede helft even aanzetten was het zo bekeken. Opnieuw ging RKC in eigen huis onderuit: 1-3.

RKC startte het duel met PSV met een aantal wijzigingen ten opzichte van vorige week, zo debuteerde de maandag gepresenteerde Stanley Elbers en stond ook Henrico Drost voor het eerst dit seizoen in de basis. Dat Dylan Vente zijn basisdebuut maakte, was pas vijf minuten voor de aftrap duidelijk, toen bleek dat Mario Bilate geblesseerd was afgehaakt tijdens de warming-up.

De eerste twintig minuten van het duel zullen niet in een samenvatting terechtkomen, daarna kregen beide ploegen kansen over en weer. Zo schoot Darren Maatsen voor de thuisploeg in het zijnet en krulde een uitstekend debuterende Stanley Elbers de bal net over de kruising. Ook PSV kreeg kansen, met name Donyell Malen en Mohamed Ihattaren lieten zich zien. Maar Melle Meulensteen liet het Mandemakers Stadion op slag van rust ontploffen toen hij een voorzet van Elbers van dichtbij binnen schoot: 1-0.

Gelijkmaker

Na de pauze schoten beide ploegen uit de startblokken, maar was vooral PSV duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er ook, maar wel op naam van een RKC-verdediger. Het was Paul Quasten die de bal ongelukkig in eigen doel werkte: 1-1.

RKC kreeg op de counter nog wel wat mogelijkheden, maar een kwartier voor tijd stelde PSV heel snel orde op zaken. In de 76ste minuut was het Timo Baumgartl die de 1-2 binnen schoot, de Griek Konstantinos Mitroglou deelde RKC twee minuten later de genadeklap uit: 1-3. In het laatste kwartier kwam RKC die achterstand niet meer te boven.

De 1-3 nederlaag betekent dat RKC alleen onderaan blijft staan op de ranglijst, met slechts één punt uit vijf wedstrijden.

Volledig scherm
© VI Images