Vaessen hield RKC op de been in Utrecht: ‘Leek wel of ik een magneet in mijn hand had’

RKC-doelman Etienne Vaessen onderscheidde zichzelf in Utrecht met een aantal goede reddingen, waarmee hij RKC op de been hield. ,,Eindelijk kon ik beslissend zijn. Het leek wel of ik een magneet in mijn hand had, ik hield alles vast.”

Eén Utrechts schot was de keeper in de slotfase bijna te machtig. Hij liet de bal los, maar herstelde zich knap. ,,Ik dacht: gewoon doorgaan en mezelf breed maken, dat deed ik goed. Hij schoot tegen me aan en toen zat ik er nog lekkerder in natuurlijk.”

Het voetballen in de eredivisie was lang wennen voor veel RKC’ers. ,,Alles gaat sneller, ze schieten harder, het is meer fysiek. Maar nu zijn we zeker gewend. Hoe we twee weken geleden speelden in een volle Kuip en nu Utrecht-uit in een goed gevulde Galgenwaard. Ik denk dat we het gewoon uitstekend doen. Als we deze lijn doorzetten, kunnen we nog veel meer punten halen dit seizoen.”

Meer punten betekent ook meer reden voor een feestje, net zoals vandaag werd gevierd met het uitpubliek. ,,Die steunen ons elke week en dan is het wel netjes om als je wint een keer te feesten. Daar ben ik ook altijd wel voor in, met Leemans.” Toch houdt de doelman het vandaag bij dat kleine feestje. ,,Nu lekker naar huis, voetjes op de bank en Studio Sport kijken.”

Bekijk hier de samenvatting van FC Utrecht - RKC Waalwijk

Etienne Vaessen
Volledig scherm
Etienne Vaessen © BSR Agency