Volledig scherm
RKC speler Irvingly van Eijma viert de 1-1. © Erwin Spek

Van Eijma bezorgt RKC de winst

WAALWIJK - RKC Waalwijk heeft het thuisduel met FC Dordrecht op het nippertje gewonnen. Invaller Irvingly van Eijma was met twee late goals de gevierde man: 2-1 tijdens zijn droomdebuut.

In de matige eerste helft waren de kansen vooral voor de bezoekers. Keeper Etiënne Vaessen – die speelde als vervanger van de geschorste Tamati Williams – redde echter op een inzet van de doorgebroken Joris Kramer, om een minuut later een vrije trap van diezelfde middenvelder soeverein te pakken. Op de 0-1 van Daniels kort voor rust had hij evenwel geen antwoord.

Na rust drong RKC wat overtuigender aan, wat na een uurtje spelen resulteerde in twee enorme kansen. Eerst schoot Steef Nieuwendaal een voorzet van Moussa Sanoh over, vlak daarna kopte Kenny Anderson van dichtbij recht op doelman Tim Coremans. Ook Fred Benson kreeg de bal er na driekwart wedstrijd niet in: hij schoot net naast.

Nadat mogelijkheden voor Evander Sno (afstandschot en kopbal) en Johan Voskamp er niet in gingen, was het kort voor tijd toch raak. Invaller Irvingly van Eijma kreeg een doorschietende bal ineens voor zijn voeten en schoot in de korte hoek raak: 1-1. In de extra tijd maakte hij de ommekeer zelfs compleet, door knap raak te koppen en RKC zo de drie punten te bezorgen.