Frank van Mosselveld en RKC-trainer Fred Grim.
Volledig scherm
Frank van Mosselveld en RKC-trainer Fred Grim. © BSR Agency

Van Mosselveld: ‘Voor RKC Waalwijk is 3 augustus vrijwel onwerkbaar’

Een competitie die pas op 3 augustus afloopt zou RKC Waalwijk in grote problemen kunnen brengen. De hekkensluiter van de eredivisie weet dan veel te laat of het een organisatie op ere- of eerste divisieniveau op moet tuigen. Dat zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld van de Waalwijkse club.

Van Mosselveld had liever gezien dat de KNVB met een paar scenario’s was gekomen. ,,Het is nu weer twee weken wachten tot de UEFA met iets naar buiten komt. Waarom zijn er geen draaiboeken waar we ja of nee tegen kunnen zeggen. Ook op de vraag wanneer het komende seizoen begint is nog geen antwoord.”

Veel praktische problemen

Voetballen in juli kan volgens Van Mosselveld veel praktische problemen geven. ,,We hebben bijvoorbeeld zes spelers tot eind juni gehuurd. Er is geen voetbalbond die kan beslissen over arbeidsrecht. Die spelers kunnen door hun clubs worden teruggeroepen. De UEFA zou ze dan alleen een speelverbod op kunnen leggen. Wij hebben dan zes spelers minder dan twee maanden geleden. Dan is er sprake van competitievervalsing.”

Quote

Er is geen voetbal­bond die kan beslissen over arbeids­recht. Die spelers kunnen door hun clubs worden teruggeroe­pen.

Frank van Mosselveld

Van Mosselveld zegt ook dat RKC het geld niet heeft om spelers een maand langer door te betalen. ,,De vraag is wie de gevolgen gaat dragen. Daar zijn wij niet toe in staat. Voor clubs als Willem II, Heracles en FC Groningen, die hun selectie al voor 90% rond hebben, ligt het allemaal wat makkelijker.”

Willem II houdt zich nog in de luwte

Willem II kiest voor een andere strategie. De Tilburgse club wil niet reageren op ‘zaken die nog niet zeker zijn’. Want het gaat nog maar om een voornemen. Zowel de directie als de spelers gaan daar niet op in. Willem II staat op een vijfde plek, die indien de competitie nu werd afgevlagd recht zou geven op deelname aan de voorronde van de Europa League. 

Sylla Sow viert zijn treffer tegen FC Utrecht.
Volledig scherm
Sylla Sow viert zijn treffer tegen FC Utrecht. © BSR Agency