Volledig scherm
Emil Hansson precies een jaar geleden in het shirt van RKC. © BSR Agency

Velkov, Van der Venne en Hansson stevenen af op basisplaats bij RKC Waalwijk

RKC Waalwijk doet het zaterdagavond in de cruciale wedstrijd tegen VVV Venlo waarschijnlijk met twee debutanten, terwijl Emil Hansson zijn rentree maakt bij de Waalwijkers. De kans is groot dat Stefan Velkov en Richard van der Venne meteen een basisplaats krijgen.

Na de nederlaag in Den Haag is winst hard nodig tegen de ploeg van voormalig RKC-trainer Hans de Koning. Dus is het logisch dat trainer Fred Grim meteen een beroep doet op spelers die gehaald zijn om de club in de eredivisie te houden. Dat lijkt ten koste te gaan van aanvoerder Daan Rienstra, terwijl Darren Maatsen na zijn schorsing niet meteen lijkt terug te keren in de basis.

Maatsen scoorde afgelopen maandag, net als Jari Koenraat, twee keer bij de 4-1 zege van de beloften op Go Ahead. De basisplaats van Stefan Velkov gaat voorlopig ten koste van niemand. Hij vervangt Hannes Delcroix, die een schorsing uitzit.

Bij RKC ontbreken Henrico Drost en Stanley Elbers, die allebei wel op het trainingsveld staan. Elbers ontbrak alleen vrijdag wegens ziekte. De verwachting is dat hij binnen afzienbare tijd bij de beloften minuten gaat maken.

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen; Sporkslede, Mulder, Velkov, Bakari; Reijnders, Van der Venne, Leemans; Sow, Bilate, Hansson.