Volledig scherm
Kevin Vermeulen viert de 2-0 tegen Heracles met Ingo van Weert (16). © BSR Agency

Vermeulen mag bij RKC hopen op plekje Spierings

FC Emmen staat niet te boek als een publiekstrekker. Toch slaagt RKC Waalwijk erin het Mandemakers Stadion voor de thuiswedstrijd van zondag tegen de Drentse club zo goed als vol te krijgen.  De actie dat elke seizoenkaarthouder gratis een vriend(in) mee mag nemen, bleek aan te slaan.

Emmen kan dus op een warm onthaal rekenen in Waalwijk. Beide ploegen treffen elkaar voor het eerst in de historie in de eredivisie. Na 13 speelronden staat FC Emmen met 9 punten meer 5 plaatsen hoger op de ranglijst dan hekkensluiter RKC. Het elftal van trainer Dick Lukkien pakte alle punten in De Oude Meerdijk, op vreemde bodem verloor het al zijn 6 uitwedstrijden.

Spierings geschorst

Bij de thuisclub ontbreekt Stijn Spierings. De gele kaart tegen Feyenoord wegens protesteren was zijn 5e. Dat betekent automatisch 1 wedstrijd schorsing voor de middenvelder die dit seizoen tot aan zijn rode kaart 5 minuten voor tijd in De Kuip nog geen minuut miste. Aan de rode kaart houdt hij na hoger beroep alleen een voorwaardelijke straf van 1 wedstrijd over. Tegen FC Utrecht mag Spierings volgende week dus weer meedoen.

Coach Fred Grim probeerde op de training verschillende opties om de afwezigheid van Spierings op te vangen.  Kevin Vermeulen die de vorige thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo als invaller de 2-0 maakte, hoopt op zijn eerste basisplaats dit seizoen in de eredivisie. De aanvallende middenvelder, die dinsdag zijn 29e verjaardag vierde, stond wel aan de aftrap in het bekerduel met Heracles. De terugkeer van Anas Tahiri is een andere optie voor de vacante positie op het middenveld. Ook probeerde Grim het met én Vermeulen én Tahiri, waarbij Darren Maatsen het hesje van de reserves aan moest trekken.

Oud-Emmen-speler Mario Bilate trainde deze week weer mee met de selectie. Hij raakte in de aanloop naar het thuisduel met PSV op 1 september geblesseerd. De spits begint hoogst waarschijnlijk als bankzitter aan de wedstrijd tegen zijn vorige werkgever. Een rentree van Stanley Elbers, Paul Quasten en Henrico Drost is nog niet aanstaande.

Volledig scherm
Mario Bilate is op de weg terug. © BSR Agency

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Mulder, Delcroix, Bakari;  Rienstra, Vermeulen, Leemans; Maatsen, Vente, Sow.

Zonder Jansen

Grims collega Dick Lukkien heeft nog de nodige kopzorgen aan de vooravond van de ontmoeting in Waalwijk. Spelbepaler Anco Jansen maakte tegen Vitesse voor het eerst weer minuten na een zware knieblessure, maar deze week haakte hij opnieuw af tijdens de training.  Net als RKC misten ook bij Emmen een aantal spelers een deel van de voorbereiding wegens interlandverplichtingen. Nikolai Laursen bleef na 2 interlands nog wat langer achter in Denemarken wegens privéomstandigheden. Hij keert pas daags voor de wedstrijd terug in Drenthe.  

Michael Chacon is geschorst, Miguel Araujo vermoedelijk zijn vervanger. Desevio Payne, Jan Niklas Beste en reserve-doelman Matthias Hamrol kampen met blessures. 

FC Emmen meldde deze week geen gebruik te maken van de diensten van Douglas Franco Teixeira, beter bekend als Douglas. De verdediger, die in 2010 kampioen werd met FC Twente en 1 keer bankzitter was bij het Nederlandse elftal, meldde zich uit eigen beweging aan bij Emmen.  

Scheidsrechter zondag is Richard Martens.