Volledig scherm
RKC Waalwijk - Almere City speelde zich veel rond de middenlinie af. Daan Rienstra van RKC probeert Yener Arica de voet dwars te zetten. © Proshots

VIDEO: Zeldzame blunder houdt RKC in de race

WAALWIJK - Door een zeldzame blunder van doelman Chiel Kramer van Almere City is RKC Waalwijk nog in de race voor een plaats in de play-offs. Die bleef met de bal aan de voet in het eigen strafschopgebied staan. Pieter Langedijk plukte het leer van diens voet en schoof de bal in het lege doel. Dat betekende de 1-1.

RKC Waalwijk moest eigenlijk winnen. Het probeerde wel aan te vallen, maar de vorm is de laatste weken ver te zoeken. RKC was voortdurend op de helft van Almere City, maar het leverde bitter weinig op. Johan Voskamp was een paar keer dreigend bij voorzetten vanaf de flanken. Maar hij werd steeds teveel gehinderd om lekker in te kunnen koppen.

De mooiste kans was in de beginfase voor Vlatko Lazic. Miste hij een paar weken geleden bij De Graafschap een uitgelezen mogelijkheid door vanaf de linkerflank voorlangs te schieten, dit keer overkwam hem hetzelfde vanaf de rechterkant. Almere City speelde compact en mikte op de tegenaanval. Het kwam niet verder dan wat afstandschoten, al zorgde de technisch uitstekende Soufyan Ahannach nog voor wat warmte in de harten van de echte voetballiefhebber. 

Het was diezelfde Ahannach die na de rust iedereen wakker schudde. Van net over de middenlijn mikte hij de bal op de lat. Niet veel later stond het 0-1. Sherjill MacDonald kon de bal vanaf de achterlijn terugleggen op Rick ten Voorde, die simpel binnen tikte.

RKC moest nu wel. Trainer Peter van den Berg haalde vedette Evander Sno naar de kant voor publiekslieveling Phillipe van Arnhem. Sno dook meteen de catacomben in. Langedijk en Anderson lieten kansen op een gelijkmaker liggen. Daarom maakte ook Rob van Sonsbeek, een spits, na een langdurige blessure nog zijn rentree.

Een zeldzame blunder hielp RKC. Doelman Chiel Kramer bleef met de bal aan de voet in het eigen strafschopgebied staan. Hij zag niet dat Pieter Langedijk aan kwam snellen en de bal zo van zijn voet haalde. Die kon hem simpel in het lege doel schuiven. Metb een geweldige reflex op een schot van MacDonald voorkwam Williams dat RKC het punt nog liet glippen. Aan de andere kant haalde Kees van Buuren nog een inzet van de lijn.