Volledig scherm
Vlatko Lazic in de gang bij de kleedkamer van RKC Waalwijk. © Sander Verhoeven/Beeld Werkt

Vlatko Lazic: RKC is een club die thuishoort in de eredivisie

WAALWIJK - Vlatko Lazic ziet in RKC nog steeds de eredivisieclub uit het verleden. Hij heeft een akkoord met RKC Waalwijk bereikt over een contract dat per 1 januari ingaat en loopt tot het einde van het seizoen. In die tijd wil hij de club helpen.

Met al zijn ervaringen denkt Lazic belangrijk te kunnen zijn. ,,Ik train mee omdat ik in januari gelijk goed van start wil gaan", zegt een geblesseerde Lazic. ,,Het ritme moet nog terugkomen. Natuurlijk is het vervelend dat ik de resterende drie wedstrijden tot de winterstop niet inzetbaar ben."

RKC zit volgens hem vol met potentie, waarvan de selectie nog een aantal punten te verbeteren heeft. Bovendien is het een club die in zijn eigen thuis hoort in de eredivisie. Lazic: ,,Mijn eerste herinnering aan RKC is uit de periode dat Zeljko Petrovic er nog speler was en dat alle topclubs het in Waalwijk heel lastig hadden. De zware nederlaag bij VVV was een incident. Ik zie ontwikkeling. Ik helpen om de club naar de eredivisie te loodsen. Als ik daar geen vertrouwen in zou hebben, had ik hier geen contract getekend."