Volledig scherm
Mandemakers Stadion. © anp

Volle agenda voor RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft deze dagen een volle agenda. Nadat het maandag nog speelde bij Jong Ajax (1-1), wacht vrijdag alweer een thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Na het weekeinde volgen nog eens twee duels: op dinsdag speelt RKC thuis tegen Sparta Rotterdam voor de KNVB-beker, de vrijdag daarop komt Jong FC Utrecht op bezoek.

En dus is het voor RKC-trainer Peter van den Berg en zijn collega's een kwestie van heel houden. ,,Zorgen dat de jongens fris in de benen en het hoofd zijn", legde Van den Berg donderdag na de afsluitende training uit. ,,Aan intensieve partijvormen en dat soort werk komen we deze dagen niet veel toe."

Dat heel houden gaat de technische staf vooralsnog goed af: Van den Berg kan vrijdag tegen FC Eindhoven beschikken over een fitte selectie. De Eindhovenaren kwamen net als RKC wat moeizaam uit de startblokken met 2 punten uit de eerste 4 wedstrijden. ,,Maar dat zegt me niets", merkte Van den Berg op. ,,Ik heb die ploeg vorige week gezien en ik vind het een heel aardige ploeg. Goede spelers voorin (onder wie voormalig RKC'er Mart Lieder, red.) en veel beweging op het middenveld. Sowieso heb ik het idee dat de verschillen in de eerste divisie kleiner zijn dan vorig seizoen, veel ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Ik heb vooralsnog geen zwakke broeder gezien."

Voorzichtig

Tegen Jong Ajax verkoos Van den Berg op het middenveld Nikki Baggerman boven Noël de Graauw, vanwege de wat meer defensieve inslag van die eerste. Wie van de twee tegen FC Eindhoven speelt, kon Van den Berg donderdag niet zeggen. Buitenspelers Dylan Seys en Leandro Resida worden voorzichtig gebracht door de Waalwijkse club. Nadat Resida tegen De Graafschap (0-0) al debuteerde, was het tegen Jong Ajax de beurt aan Seys. ,,Maar aan 90 minuten zijn ze nog niet toe", zei Van den Berg.