Volledig scherm
Johan Voskamp viert de 3-2 met zijn teamgenoten. © Pro Shots

Voskamp gidst RKC met prachtig hakje naar overwinning op Jong PSV

VideoRKC Waalwijk richt zich helemaal op de vierde periode. Maar dat neemt niet weg dat de Waalwijkers succesjes mee willen pikken als de kans zich voordoet. Dat lukte vrijdagavond dan eindelijk tegen Jong PSV: 3-2. Strijd leveren bleek het simpele antwoord om aan de dominantie van de beloften van de Eindhovenaren een einde te maken.

RKC gebruikte het duel om zich klaar te stomen voor de vierde periode die over een week begint. Nu plaatsing voor de play-offs via de ranglijst er niet meer in zit is dat de enige optie om nog wat van het seizoen te maken. De Waalwijkers zullen dan aanvallend wel meer moeten brengen. De ene doelpoging van Dylan Seys voor de pauze, een schot voorlangs, duidde niet op daadkracht. Jong PSV, dat in de subtop vertoeft, liet de bal veel makkelijker rondgaan en verzuimde voor de rust om meer afstand te nemen.

De enige goal voor de rust kwam uit een snelle counter tot stand. Seys speelde de oprukkende Gigli Ndefe verkeerd aan. Na drie balcontacten lag de bal aan de andere kant in het net. Nikolai Laursen hoefde de voorzet van Ramon Lundqvist vanaf de rechterflank maar binnen te lopen.

Fysiek

Lundqvist probeert na een zware knieblessure de aansluiting met de A-selectie weer terug te vinden. Daar maakte hij al eens een tijdje deel van uit. Hoe groot zijn dadendrang is bleek in de eerste helft bij een vrije trap. Die eiste hij voor zich op, terwijl Dante Rigo al achter de bal stond. De trap eindigde in handen van doelman Etienne Vaessen, die het druk had. Zijn collega Yanick van Osch hoefde niet een keer handelend op te treden.

RKC bleef ook blessures niet bespaard. Jan Lammers haalde na een val op het kunstgras met een pijnlijke schouder net de rust niet. Bij de aftrap voor de tweede helft kwam Ingo van Weert als zijn vervanger het veld in. RKC hanteerde wat meer de lange bal en gooide fysiek wat meer in de strijd. Bij de derde doelpoging was het raak. Johan Voskamp rondde een voorzet van Okan Kokcu af. Maar twee minuten later was het door een individuele actie van Gudmondsson alweer 1-2. Hij dwong RKC-doelman Vaessen tot een redding. Laursen wist wel raad met de rebound.

Prachtig hakje

Maar RKC had inmiddels de manier gevonden waarop het Jong PSV aan moest pakken. Dat was strijd leveren. Het leverde de gelijkmaker van Mo Mezghrani op, na voorbereidend werk van Seys. Met een prachtig hakje zorgde Voskamp een kwartier voor tijd voor de 3-2. Dat RKC geen moment kon verzaken bleek niet veel later. Laursen gaf Van Vlerken een niet te missen kans, maar Vaessen redde met een geweldige reflex. Hij zorgde er daarmee voor dat de strijdlust van RKC na de pauze met een driepunter beloond werd, pok al omdat een vrije trap van Ritzmaier in de slotfase op de onderkant van de lat belandde.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgeschakeld

    Cupfighter RKC Waalwijk vergeet de trekker over te halen bij FC Twente en is uitgescha­keld

    RKC is uitgeschakeld in het KNVB-bekertoernooi. De ploeg die eerder de eredivisionisten NAC en PSV deed struikelen, verloor in de achtste finale met 2-0 bij FC Twente. Na een matige eerste helft, waarin de ploeg op achterstand kwam door een treffer van Xandro Schenk, hadden de Waalwijkers na rust lange tijd uitzicht op de gelijkmaker. FC Twente wankelde, maar niemand bij RKC kon de trekker overhalen. In blessuretijd maakte Jari Oosterwijk in de counter aan alle spanning een einde door de 2-0 binnen te schuiven.