Volledig scherm
Maurits de Baar (r) kreeg veel speeltijd tegen Helmond Sport. Trainer Erwin van Breugel noemde het 'gekkenwerk' om met een krappe selectie met daarin nog spelers die zaterdag veel minuten maakten af te reizen naar Heerenveen. Het duel van de beloften is afgeblazen. © Proshots

Wedstrijd beloften RKC Waalwijk geschrapt

De competitiewedstrijd van de beloften van RKC Waalwijk tegen Heerenveen, die maandagavond in Friesland op het programma stond, gaat op verzoek van beide clubs niet door. Zowel Heerenveen als RKC konden niet voldoende spelers op de been brengen voor de laatste ontmoeting van het seizoen.

Bij Heerenveen is de A1 op vakantie en waren er geen spelers uit de A-selectie beschikbaar om het kleine groepje beloften aan te vullen. RKC kwam met pijn en moeite aan vijftien spelers. Daar zaten wel Ingo van Weert en Maurits de Baar bij die afgelopen zaterdag na flink wat minuten maakten tegen Helmond Sport. Ook Maurice Kampman die hamstringklachten heeft was in de optelsom opgenomen.

De KNVB heeft inmiddels een nieuwe datum voor de wedstrijd gevonden. Die wordt nu gespeeld op 22 mei. Heerenveen werd vorige week in Waalwijk door een 2-4 zege op RKC kampioen. De Waalwijkse club, die deelname aan de competitie op het hoogste niveau bij de KNVB afdwong, degradeerde naar de B-poule.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement