Volledig scherm
PREMIUM
Dylan Seys (midden), onder andere trefzeker tegen Go Ahead Eagles, ging steeds beter spelen. Links Irvingly van Eijma, rechts Hans Mulder. © Erik Pasman

Weer een seizoen om heel snel te vergeten voor RKC

EindanalyseRKC Waalwijk kreeg de grootste teleurstelling te slikken sinds de club een jaar of vijf geleden een dreigend faillissement kon afwenden. Met toch meer vlees op de botten was schraalhans keukenmeester op het veld. De club betaalde de tol voor een selectie die met te weinig zorg was samengesteld.

In de tijd dat Mo Allach nog technisch directeur was bij RKC, hing er een groot bord aan de muur van zijn werkkamer. Daarin stond omschreven aan welke voorwaarden spelers op bepaalde posities in het elftal minimaal moesten voldoen. Als je je daar strikt aan houdt, kun je zelfs met beperkte middelen een groep samenstellen die behoorlijk kan presteren, zo bewees hij. Door gewoon heel selectief te zijn.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC legt Jong Ajax na perfecte eerste helft op de pijnbank: 4-1

    RKC Waalwijk heeft zich vrijdagavond voor eigen publiek van zijn beste kant laten zien. In het Mandemakers Stadion versloeg de ploeg van trainer Fred Grim Jong Ajax na een nagenoeg perfecte eerste helft met 4-1. Een belangrijke rol daarbij was weggelegd voor de nieuwelingen Sylla Sow en Stijn Spierings. Sow, overgekomen van FC Utrecht, scoorde twee keer. De zeer sterk spelende Spierings, die bij Sparta werd weggeplukt, schoot één keer raak.