Volledig scherm
Hannes Delcroix (l) van RKC en Cyriel Dessers van Heracles staan zaterdagavond in Waalwijk weer tegenover elkaar. © BSR/SOCCRATES

Weer lastige klus voor RKC Waalwijk

RKC Waalwijk zet met een thuiswedstrijd tegen Heracles de jacht voort op de eerste zege van het seizoen. Dat zal niet makkelijk worden. Heracles beschikt niet alleen over een goede ploeg, het bleef ook al de laatste acht eredivisieduels ongeslagen tegen de Waalwijkers. Vijfmaal was er winst, driemaal een gelijkspel.

Maar eens moet de eerste keer zijn dat RKC dit seizoen drie punten aan het totaal toevoegt en daarmee een einde maakt aan de reeks records die de club aan het vestigen is. Verlies of een gelijkspel zou betekenen dat RKC voor het eerst in de historie zeventien opeenvolgende duels in de eredivisie niet gewonnen heeft.

Op basis van het vertoonde spel verdient RKC het niet om steeds met negatieve records in verband te worden gebracht. Ook in de beker toonde RKC afgelopen woensdag aan, ondanks de 4-3 nederlaag, dat het heel aardig mee kan voetballen met Heracles. Dat doet de club nog steeds zonder Stanley Elbers, Paul Quasten, Mario Bilate en Henrico Drost. Lennard Daneels is een twijfelgeval. Lars Nieuwpoort zit wel weer bij de selectie.

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Mulder, Delcroix, Bakari; Rienstra, Spierings, Leemans; Tahiri, Vente, Sow.