Volledig scherm
Jari Koenraat is een van de drie kandidaten voor de plek links voorin tegen Cambuur. © Proshots

Wie van de drie voor linkerspitspositie RKC

De manier waarop RKC Waalwijk vrijdagavond Cambuur probeert te bestrijden is duidelijk. Trainer Fred Grim is voorstander voor een vaste speelwijze voor zijn team, met waar nodig wat andere accenten. Op een dergelijke wijze won RKC van Telstar en FC Den Bosch en kreeg het Sparta vorige week bijna op de knieën.

In Leeuwarden wacht opnieuw een zware klus. De Waalwijkers moeten onder andere proberen om Karim Rossi van scoren af te houden. Die maakte er vorige week als invaller drie. Rossi draaide vorig seizoen nog proef bij Willem II, maar kreeg er geen contract. Ook bij RKC werd de Zwitsers/Marokkaanse spits aangeboden. 

Voetblessure

RKC moet het in Friesland stellen zonder Saïd Bakari (interlandverplichtingen) en Darren Maatsen. Die is nog niet hersteld van de voetblessure die hij tegen FC Den Bosch opliep. De steeds fitter rakende Dylan Seys is op rechts zijn vervanger. Daarmee staat, op de linkerspitspositie na, de opstelling van RKC wel vast.

Voor de positie op links zijn drie kandidaten. Anas Tahiri kreeg er twee keer een basisplaats. Ezra Wallian mocht vorige week als linkerspits beginnen, maar werd na een uur afgelost door Jari Koenraat. Die forceerde tegen Sparta een strafschop en raakte ook nog een keer de bovenkant van de lat. Als rechterspits was Koenraat succesvol voor RKC 2 in de thuiswedstrijd tegen Willem II 2. 

Bepalend voor de eindklassering

Grim liet in het midden wie er zal starten, maar is blij dat steeds meer spelers aansluiting vinden bij het niveau van het eerste elftal. ,,Daar zijn we als staf ook intensief mee bezig", aldus Grim. ,,Als er straks meer wedstrijden gespeeld zijn en meer blessures en schorsingen komen, zijn de grotere clubs in het voordeel. De kwaliteit van de nummers twaalf tot twintig in een selectie zijn bepalend voor de eindklassering."

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Lammers, Drost, Quasten; Vermeulen, Mulder, Hansson; Seys, Bilate, Koenraat.