Volledig scherm
Jari Koenraat ontbreekt bij RKC Waalwijk wegens een hoofdblessure. © Soccrates

Wie van de vijf voor RKC Waalwijk

RKC Waalwijk zou de play-offs theoretisch nog mis kunnen lopen. Maar er zullen weinig mensen geloven dat MVV bij machte is om in de laatste speelronde drie punten en een verschil in doelsaldo van veertien te overbruggen. Dus gaat het er vooral om wie de Waalwijkse club in de eerste ronde van de play-offs om promotie op 10 mei zal treffen.

Er zijn vijf potentiële tegenstanders. Dat maakt het allemaal zo gecompliceerd dat RKC niet op een bepaalde tegenstander kan aansturen. ,,Het maakt weinig uit. Veel van de clubs hebben we goed in kaart", zegt Grim, die nog wel een mannetje naar FC Twente - Cambuur Leeuwarden stuurde. 

Tegen FC Den Bosch presteerden de Waalwijkers in de competitie het beste. Er waren twee overwinningen. RKC haalde verder vier punten tegen TOP Oss (0-0 en 2-1) en drie punten tegen NEC (1-0 en 1-2). Op basis van het gemaakte doelpunt in De Goffert zouden de Waalwijkers verder komen. Van Almere City en Cambuur Leeuwarden verloor RKC beide duels in de competitie. ,,Maar die resultaten zeggen allemaal niks", aldus GRim.

Die kiest tegen Eindhoven gewoon voor de sterkst mogelijke opstelling. Dat kan ook, want er zit een week tussen het laatste competitie- en het eerste promotieduel. Bij RKC is Jari Koenraat na een botsing op de training met Melle Meulensteen niet inzetbaar. 

Vermoedelijke opstelling: Vaessen; Gaari, Meulensteen, Drost, Quasten; Rienstra, Spierings, Tahiri; Seys, Bilate, Hansson.