Volledig scherm
Yuri Cornelisse was in 1999 de gevierde man bij RKC in De Kuip. V.l.n.r. Paul Bosvelt, Tommy van der Leegte, Yuri Cornelisse, Rick Hoogendorp en Dejan Govedarica. © Pim Ras

Wil de nieuwe Yuri Cornelisse nu opstaan?

Na het succes van RKC Waalwijk afgelopen zaterdag thuis tegen Heracles Almelo (2-0) is het wachten op de eerste overwinning van dit seizoen op vreemde bodem. De Kuip is in het verleden geen goede grond gebleken voor de Waalwijkse club. Slechts een keer in 23 uitwedstrijden wist RKC te winnen in Rotterdam-Zuid.

Dat was ruim 20 jaar geleden. Op 26 september 1999 werd het 1-2. Yuri Cornelisse nam beide RKC-treffers voor zijn rekening. Zes keer eindigde de onderlinge ontmoeting in De Kuip in een gelijkspel, de laatste keer in februari 2012: 1-1. Doelpuntenmaker John Guidetti kreeg zijn 2e gele kaart omdat hij al juichend zijn shirt uittrok. Tegen 10 Feyenoorders scoorde Robert Braber in de slotfase de gelijkmaker. Braber is tegenwoordig accountmanager bij RKC.

Tikjes

Naar verwachting zal coach Fred Grim vasthouden aan zijn winnende formatie. Hannes Delcroix en doelpuntenmaker Sylla Sow liepen wat tikjes op tegen Heracles Almelo, trainden een paar dagen individueel maar sloten vrijdag weer aan bij de groep. Stanley Elbers, Mario Bilate, Paul Quasten en Henrico Drost zijn nog altijd niet inzetbaar wegens blessures.

Gezien de voorverkoop kunnen de bezoekers zondagmiddag (aanvang 16.45 uur) rekenen op de steun van ruim 450 meegereisde supporters.  

Vermoedelijke opstelling RKC: Vaessen; Gaari, Mulder, Delcroix, Bakari; Rienstra, Spierings, Leemans; Maatsen, Vente, Sow.