Volledig scherm
Nico Akkermans met Willem II-hoed in het stadion van RKC Waalwijk. © BD

Willem II-fan wint hoofdprijs: vier tickets voor... RKC Waalwijk

Nico Akkermans uit Tilburg deed een paar maanden geleden mee aan een loterij van de studentenvoetballers van Merlijn. Een van de prijzen: vier tickets voor een wedstrijd van RKC Waalwijk. Dat de Waalwijkse club in de eredivisie zou gaan spelen was op dat moment nog niet bekend.

Vrijdagochtend kwam Akkermans de tickets ophalen. Hij stak daarbij niet onder stoelen of banken dat hij eigenlijk fan is van Willem II. De Tilburger droeg een vissershoedje met een logo van de Tilburgse club. Zo meldde hij zich aan de balie. ,,Als Willem II-fan mag je toch best een middagje plezier hebben in Waalwijk?”, zei Akkermans, die om de vier gewonnen tickets voor de wedstrijd tegen AZ vroeg. 

Bij de balie werd hij keurig doorverwezen naar het de fanshop van RKC Waalwijk, even verderop in het stadion. Daar kwam een paar minuten later een wat paniekerig telefoontje vandaan. Er had zich een man uit Tilburg gemeld die beweerde vier seizoenkaarten voor RKC Waalwijk gewonnen te hebben. ,,Zo gaat het nou altijd", zei persvoorlichter Ruben Rijpma. ,,Ze wandelen rond het stadion en worden dan op slag verliefd op RKC.”

Nico Akkermans is zondag met zijn drie vrienden niet alleen in Waalwijk. Voor de wedstrijd tegen AZ zijn als 5000 kaarten verkocht, terwijl zondag de kassa's gewoon open zijn. RKC begint met 3100 seizoenkaarthouders aan het eerste thuisduel.