Volledig scherm
Bakari (RKC) in duel met Nunnely. © BSR Agency
2
EINDE
1
  • Freek Heerkens 11'
  • Pol Llonch 14'
  • Stanley Elbers 20'

Willem II maakt in Brabantse derby met RKC in de eerste helft het verschil

nabeschouwingWillem II heeft in de Brabantse derby het ‘kleine broertje’ RKC Waalwijk nipt met 2-1 verslagen. Het verschil werd in Tilburg al in de eerste helft gemaakt.

Willem II schoot in het eigen Koning Willem II stadion uit de startblokken. De Tilburgers zetten RKC onder druk, iets waar de Waalwijkers totaal niets tegenover konden zetten. Na 14 minuten stond het al 2-0 en dat was meer dan terecht. In de elfde minuut kopte verdediger Freek Heerkens de bal uit een vrije trap in de verre hoek. Drie minuten later kon de KingSide, die zijn veertigste verjaardag vierde, nogmaals juichen. Pol Llonch kreeg de bal met een beetje geluk voor zijn voeten in het strafschopgebied, draaide knap weg en schoot beheerst binnen: 2-0.

Volledig scherm
Pol Llonch juicht na zijn treffer. © BSR Agency

Maar waar RKC dit seizoen heel veel kansen nodig heeft om een keer tot scoren te komen, was dit keer de eerste kans meteen raak. Slechts twee keer was RKC überhaupt van de eigen helft af geweest, maar de derde keer was goed voor de aansluitingstreffer. Saïd Bakari stoomde op richting het strafschopgebied, legde goed breed op Stanley Elbers die op prachtige wijze raak schoot: 2-1.

Willem II was even van de wijs gebracht door de aansluitingstreffer, maar herstelde dat snel door opnieuw het initiatief te nemen en vroeg druk te zetten. Ook na rust leidde dat direct tot een grote kans. Mike Trésor Ndayishimiye schoot na een voorzet van Che Nunnely en Etienne Vaessen kon nog maar net redding brengen.

De wedstrijd zakte daarna wat in, met slordigheden aan beide kanten. Kansen kwamen er wel, zo was er een rush van Stijn Spierings, die maar net kon worden gestuit. Aan de andere kant schoot Mats Köhlert vanuit zeer kansrijke positie hoog over.

In het laatste kwartier ging RKC meer en meer op zoek naar de gelijkmaker. Bakari was er dicht bij, maar ook Willem II kwam er af en toe uit door de ruimte die ontstond. Omdat het verschil slechts één was, bleef de Brabantse derby tot het einde spannend.

Door de zege verstevigde de ploeg van Adrie Koster de positie in de subtop. RKC blijft daarentegen met één punt hekkensluiter en wacht nog een lang seizoen.

De spannendste momenten uit de wedstrijd nog eens zien? Bekijk hier onze samenvatting!