Willy Naessens nieuwe shirtsponsor RKC Waalwijk, Mandemakers verdwijnt naar de rug

videoRKC Waalwijk krijgt voor het eerst sinds vijftien jaar een andere naam op de voorkant van het shirt. Daar prijkte vanaf 2004 Mandemakers Keukens. De keukengigant verdwijnt naar de achterkant en maakt plaats voor Willy Naessens Industriebouw, dat in Nieuwkuijk zijn Nederlandse vestiging heeft.

Mandemakers, naamgever van het stadion van RKC, gaf al een paar jaar geleden te kennen te willen wijken van de voorkant van de shirts voor een eventuele andere shirtsponsor. De ondernemer vindt dat de voetbalclub een zo breed mogelijk draagvlak moet hebben. De wisseling van de wacht, die vandaag zijn beslag krijgt, had zich ook zonder de promotie naar de eredivisie voltrokken.

Zevende naam

Naessens wordt pas de zevende naam in de 34-jarige betaald voetbalgeschiedenis van RKC. In de beginjaren waren Eve & Adam, Helioform, Sanfax en Amstrad de sponsors alvorens in 1992 de eerste periode Mandemakers aanbrak. Die duurde tot 1999, het moment dat toenmalig voorzitter Jan Snoeren met Roccade op de proppen kwam.

Na Roccade volgde VHS, een Haags onroerendgoed bedrijf, dat door trainer Martin Jol naar Waalwijk werd gelokt. In 2004 hield de samenwerking met Jol en dus ook met VHS op. Even speelde RKC met blanco shirts tot Mandemakers zich opnieuw aandiende.

Belgisch bedrijf

Met Naessens kiest RKC nu voor een Belgisch bedrijf, dat de laatste jaren op de Nederlandse markt behoorlijk zijn vleugels uitslaat. In eigen land was het bedrijf tot het einde van het vorig seizoen sponsor van Zulte Waregem. Naessens is als sponsor in het veldrijden actief. Eigenaar Willy Naessens, een enorme paardenliefhebber, houdt op eigen landgoed jaarlijks een grote menwedstrijd.

Mandemakers verdwijnt dus naar de achterkant van het shirt, waar ook Van Mossel Automotive staat. Peter van Son Interieurobjecten staat op de mouw van de shirts van de Waalwijkse club. 

Volledig scherm
De trainingsshirts van RKC waren maandag bij de eerste training al voorzien van de naam van de nieuwe shirtsponsor. © ANP