Zelfkritische Sow vertrouwt op RKC-defensie: ‘Als we daar scoren zie ik het niet meer misgaan’

videoRKC speelde zaterdagavond de heenwedstrijd van het tweeluik tegen Go Ahead Eagles. In de finale van de play-offs bleef de brilstand op het scorebord staan (0-0). Sylla Sow speelde achter de spits, vanaf het middenveld. De snelle RKC’er was niet tevreden over zichzelf. 

Sow stond in de slotfase van de reguliere competitie al een aantal keer op het middenveld. Hij is kritisch op zijn optreden tegen de ploeg uit Deventer. ,,Ik vond dat ik er gewoon moest staan. Als de trainer mij de kans geeft, moet ik het laten zien. Ik moet met beelden aan de slag om mezelf te verbeteren.”

Zijn stempel kon Sow niet drukken. ,,Dramatisch was het niet, maar ik sta wel met een bepaalde reden op het veld. Aanvallende impulsen en kansen creëren. Ik vond dat het beter moest.”

Over de uitslag is de rappe Sow niet ontevreden. Het gelijke spel biedt perspectief. ,,Het positieve dat we mee moeten nemen is dat we geen uitgoal hebben geïncasseerd. Als we daar één doelpunt scoren, dan zie ik het niet meer misgaan met onze verdediging.”

RKC klopt aan de deur van de eredivisie. Een prachtige beloning voor een lang seizoen. ,,Ik heb al eredivisie met Utrecht gespeeld, maar ik ben bij RKC gekomen toen we veertiende stonden. Als we nu promoveren zou dat fantastisch zijn.”

Volledig scherm
Sylla Sow in actie voor RKC. © VI Images