coach Zeljko Petrovic of ADO Den Haag NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES
Volledig scherm
coach Zeljko Petrovic of ADO Den Haag NETHERLANDS, BELGIUM, LUXEMBURG ONLY COPYRIGHT BSR/SOCCRATES © BSR/SOCCRATES

Zeljko Petrovic niet terug naar Kroatië

Zeljko Petrovic keert niet meer terug naar Inter Zapresic, de Kroatische club waarvan hij sinds januari trainer was. Bij het uitbreken van de coronocrisis verliet de 54-jarige trainer het land om zich bij zijn familie in Vught te voegen.

Zonder de voormalig speler en trainer van onder meer RKC Waalwijk zijn de trainingen bij Inter Zapresic inmiddels in kleine groepjes weer hervat. De verwacting is dat de Kroatische competitie in juni wordt voortgezet. 

Petrovic zat zeven wedstrijden bij de club op de bank. Het was de dertiende job sinds hij in 2004 trainer werd. ,,Dat ik er in januari aan de slag ging was een vriendendienst", zegt Petrovic. ,,De investeerders van de club zijn inmiddels gestopt. Ik moest er werken met elf spelers en met maar 2 of 3 reserves op de bank. Vijf spelers kregen geen salaris meer. Andere spelers verdienden het minimum loon en zelfs daar moest nog op gekort worden. Daarom is besloten dat ik niet meer terug zal keren. Het was een mooie ervaring, maar ik ga op zoek naar wat anders.”

Zapresic was de tweede club van Petrovic tijdens deze voetbaljaargang. De Montenegrijn ging vorige zomer aan de slag als trainer bij Botev Plovdiv. In oktober kwam daar een einde aan. Bij de Bulgaarse club werden onder meer leugendetectorsessies gebruikt voor spelers en staf om te zien of ze gevoelig waren voor matchfixing