Volledig scherm
In winkelcentrum De Rompert kondigt het Chinees restaurant al aan dat de zaak op 4 december eerder sluit dan gewoonlijk. © Paul Roovers/BD

165 adressen in Den Bosch binnenkort avond en nacht zonder stroom

DEN BOSCH - Een paar honderd bewoners en enkele ondernemers in en rond winkelcentrum De Rompert in Den Bosch kijken bevreesd naar de avond van 4 december. Enexis sluit namelijk al om negen uur ‘s avonds de stroom af en dat duurt tot acht uur de volgende dag.

Het gaat om 165 adressen op Rompert Park, Rompercentrum, Rompertpassage, Sint-Teunislaan en Klokkenlaan waar de bewoners en middenstanders te maken krijgen met het vervangen van een stroomkastje.

Brief
De aankondiging van de werkzaamheden is niet overal in even goede aarde gevallen. Vooral de toon van de brief waarin Enexis de werkzaamheden aankondigt, stoort J. Leenders. Hij weet nog steeds niet waarom deze werkzaamheden nodig zijn. En het briefhoofd luidt: Even geen stroom. Maar dat is toch al snel een uur of elf. En dat mensen wel even zelf voor een noodaggregaat kunnen zorgen, klinkt volgens Leenders ook behoorlijk pedant.

Volgens een woordvoerder van Enexis wordt een nieuwe middenspanningsinstallatie geplaatst die op afstand is te bedienen. Ook is een laagspanningsinstallatie toe aan vervanging.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.