Volledig scherm
© Thinkstock

2 zaken in Den Bosch in café top 100 van 2015

DEN BOSCH - ''Ze kunnen het en ze stralen het uit. Toppers! Dat compliment krijgen Jan van Kollenburg en zijn collega’s van café Bar Le Duc (Korenbrugstraat) in de onlangs gepresenteerde café top 100. Hiermee zet Misset Horeca de beste cafés van Nederland op een rijtje.

Een zogenaamde mystery visitor kreeg in Bar Le Duc een ‘perfecte pint’. Na een bezoek van een vakjury eindigt Bar Le Duc dit jaar op de 26e plaats. ''Geweldig dat wij zo’n mooie beoordeling krijgen. Wij zijn er erg blij mee”, zegt Van Kollenburg.
Misset Horeca noteert Roels Eten & Drinken (Korte Putstraat) op de 70ste plaats. Een jurylid bestelt er op een zonnige donderdagmiddag koffie en noemt de sfeer ‘gemoedelijke en gastvrij'.

Nadat bedrijven jarenlang voor deelname moesten worden voorgedragen door een vakjury en deelname gratis was betalen ze nu 119 euro (de top 100-bedrijven mochten nog een keer gratis meedoen). "Als je kijkt naar wat je ervoor betaalt en wat je ervoor terug krijg, is dat in onze ogen in verhouding",'zegt Misset-hoofdredactrice Marjon Pummel. Zij doelt op het feit dat een mystery visitor tips geeft die nuttig kunnen zijn voor het café. Behalve de twee genoemde zaken geen Bossche bedrijven in de top 100. Zou de opzet een beletsel zijn voor Bossche bedrijven om mee te doen? "Ik heb daar geen geluiden over gehoord. Het deelnamebedrag is acceptabel". Dat zegt Bernard Kuenen, eigenaar van grand cafe Silva Ducis en voorzitter van de Bossche afdeling van Koninklijk Horeca Nederland.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.