Volledig scherm
© Thinkstock

26.000 euro armer: Ossenaar licht hulpbehoevende man op in Den Bosch

DEN BOSCH - 'Gewetenloos gedrag'. Dat verwijt maakte politierechter Wielders deze week tijdens een zitting aan het adres van een Ossenaar (34). De man stond in Den Bosch terecht voor oplichting van een hulpbehoevende Bosschenaar. In gezelschap van een geleidehond reed de man met een scootmobiel de rechtszaal binnen.

Het slachtoffer zegt vanaf juni 2010 tot begin 2014 voor ruim 26.000 euro te zijn opgelicht door een Bossche zorgverleenster die met de Ossenaar samenwerkte.

De vrouw zou de Bosschenaar wijs hebben gemaakt dat ze verliefd was op hem. Ze zou een kind van hem willen. Er werden trouwplannen gemaakt. En om elkaar beter te leren kennen vroeg zij hem geregeld geld om samen uitstapjes te maken naar hotels en vakantieparken. Nadat het geld op de rekening van de Ossenaar was overgemaakt, zei de vrouw de afspraken af.

„We hebben het geld besteed aan uitstapjes naar Brussel en overnachtingen in het Kurhaus. Zij kocht er ook kleding van”, zei de Ossenaar.

De vrouw is een poos geleden door de politie gehoord, maar er waren volgens de politie te weinig aanwijzingen om er meer werk van te maken. Volgens de rechter heeft de politie ‘steken laten vallen’. De officier van justitie zei de politie opdracht te geven om nader onderzoek te verrichten naar de vrouw.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.