Volledig scherm
© Thinkstock

45 jaar vrouwenstrijd in Den Bosch

DEN BOSCH - 45 jaar geleden floreerde het feminisme in Den Bosch. Heksennacht, Moederdag Zoethoutdag, de Dolle Mina's lieten van zich horen in de stad. Anno 2015 is het animo voor de vrouwenstrijd veel kleiner.

Aan de vooravond van Internationale Vrouwendag op 8 maart maakt het Brabants Dagblad de balans op. Met feministe van het eerste uur en schrijfster Nel Willekens, met de jonge cabaretier en sociologe Louise Korthals en met politica en voorzitter van het Bossche VIP-team (Vrouwen in Politiek) Inke Katoen blikken we terug en kijken vooruit. De vrouwenstrijd: wat heeft het ons gebracht en waar gaat het naar toe?

Laatste cijfers
​Parttime werken breekt vrouwen aan de top op. Het CBS maakt vrijdag bekend dat vrouwen die een voltijdbaan hebben, net zo vaak een managementfunctie bekleden als mannen met een voltijdbaan. Dat slechts vier op de honderd werkende vrouwen een leidinggevende baan heeft (tegenover negen op de honderd werkende mannen), is volgens het CBS te verklaren doordat vrouwen vaker in deeltijd werken. Driekwart van de Nederlandse vrouwen werkt in deeltijd.

Lees in het Brabants Dagblad van zaterdag 7 maart het hele verhaal.

Volledig scherm
© CBS
Optreden van Louise Korthals tijdens TEDx Utrecht 2014, met achtereenvolgens de liedjes 'De wereld in een lied' (2:16), 'Spelen voor het volk' (6:21) en 'Enemancipatie' (9:47). Livestream van donderdag 17 april 2014. Met dank aan TEDx Utrecht en Mixture Media. Deze video maakt deel uit van de officiële website van Louise Korthals, http://louisekorthals.nl

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.