Volledig scherm
De oorzaak van de stroomstoring: brand in een trafohuisje aan de Bruistensingel. © Erik Haverhals

Stroomstoring voor 800 Bossche huishoudens weer voorbij; trafohuisje stond in brand

DEN BOSCH -  Door stroomuitval in de wijken Hambaken, Orthen en Buitenpepers zaten donderdagavond ongeveer 800 huishoudens in Den Bosch enkele uren zonder electriciteit. De oorzaak bleek brand in een trafohuisje aan de Bruistensingel.

 Enexis meldde tegen 19.30 uur dat het probleem vermoedelijk rond 21:30u verholpen zou zijn. Dat bleek inderdaad het geval.  Politie en Stadstoezicht surveilleerden in de tussentijd in het getroffen gebied, zo meldde een gemeentewoordvoerder.

De brand in het transformatorhuisje aan de Bruistensingel bleek aanvankelijk lastig te blussen omdat er nog wel spanning op stond. Toen die er af was ging het gemakkelijker.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 'Verstokte' foodies vermaken zich op Foodstock
    PREMIUM

    'Verstokte' foodies vermaken zich op Foodstock

    DEN BOSCH - De populariteit van eetfestivals waarbij hippe en sfeerbevorderde foodtrucks het middelpunt van de belangstelling vormen, groeit gestaag. Is elk festival in culinair opzicht uniek of is het eigenlijk 'één pot nat'? En hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit van het aangeboden voedsel en de prijs-kwaliteitsverhouding? De tweede editie van Foodstock, die zich dit weekend op de Pettelaarse Schans afspeelt, vormt mogelijk een interessante graadmeter.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.