Volledig scherm
Een impressie van het nieuw te bouwen Theater aan de Parade in Den Bosch.

Aanbesteding nieuwe Theater aan de Parade mislukt

DEN BOSCH - Het lukt de gemeente Den Bosch niet om het Theater aan de Parade te bouwen voor de geplande 55 miljoen euro. De gemeente laat in een brief weten dat de twee overgebleven aannemers - BAM en Ballast Nedam - het voor dit geld niet kunnen doen.

Aannemers hadden tot 22 maart de kans om zich te melden. BAM en Ballast Nedam kwamen met een definitieve bieding. Maar zij kunnen het theater niet voor de gestelde prijs bouwen. 

Dat heeft vooral te maken met de te verwachten lastige technische uitvoering van de bouw. Waarbij de bouwput, in een deel van de Parade om de kelders in het nieuwe theater mogelijk te maken, voor de nodige kopzorgen en extra kosten kan zorgen. Te meer omdat de gemeente vooraf bij de aanbesteding al de regel heeft opgelegd dat de bouwer aansprakelijk is voor uitvoering en bijbehorende kosten.

Theaterseizoen in gevaar

Op 9 mei zou de gemeenteraad een beslissing nemen over het theater, omdat anders de programmering van het theaterseizoen 2017-2018 in gevaar zou komen. Dat besluit wordt nu uitgesteld, waarmee ook de deadline voor het theaterseizoen niet gehaald lijkt te worden. 

Later meer. 

Volledig scherm
Het interieur van het geplande nieuwe theater. © UNStudio