Volledig scherm
© Paul Roovers/BD

'Aanleg parkeerplaats JBZ ten koste van bomen'

DEN BOSCH - Stichting Boom & Bosch is boos op het Jeroen Bosch Ziekenhuis omdat door de asfaltering van een parkeerplaats achter de voormalige pastorie bomen beschadigd raken.

Het JBZ heeft al langer westelijk van het ziekenhuis een terrein in gebruik als parkeerplaats. Deze week heeft het ziekenhuis het terrein laten asfalteren. Daarbij zijn volgens Helmus Boons van de stichting waardevolle bomen in de knel gekomen. Door het asfalt dat bijna de stam raakt en door het graven van afwateringskanaaltjes, waardoor wortels beschadigd raken.

Volledig scherm
© Paul Roovers/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen
  PREMIUM

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.