Volledig scherm
Het snelfietspad in Nuland. © Paul Roovers/BD

Aanpak klachten snelfietspad F59 tussen Den Bosch en Oss

NULAND - Volgens Giel van den Akker, voorzitter dorpsraad Nuland, komen er bij de dorpsraad ‘steeds meer meldingen binnen van onveilige omstandigheden’ bij het nieuwe snelfietspad F59 tussen Den Bosch en Oss.

Op verzoek van de dorpsraad werden enige tijd geleden hoogteverschillen tussen het fietspad en de berm op de Singel in Nuland aangepast. Volgens Van den Akker zijn daarmee de problemen opgelost. Maar hij benadrukt dat nu wordt geklaagd over gevaarlijke oversteekplaatsen, het ontbreken van (richting)borden en belijning.

Maatregelen
Wethouder Jos van Son zegt de situatie ter plaatse te kennen en op de hoogte te zijn van de klachten. Van Son: ,,Maar het snelfietspad is nog niet klaar. Dat is op 20 augustus het geval. Dan zijn de juiste borden geïnstalleerd en zijn ook andere maatregelen genomen. Dat geldt ook voor de situatie bij Cello waarvan wordt gezegd dat het daar onveilig is.”

  1. Sanne Kortooms droom van eerste lange speelfilm komt dichterbij

    Sanne Kortooms droom van eerste lange speelfilm komt dichterbij

    DEN BOSCH - De locatie voor de film had ze als eerste. Een afgelegen plek op een heuvel in een Noord-Frans dorpje bij Verdun aan de grens met België. Op het erf staat altijd de bijl in het hakblok. In de tuin in een hokje bovenop de beerput is de wc. ,,Ik kom daar al vanaf mijn tiende jaar, het is het huisje van een kennis", zegt Sanne Kortooms. ,,Het is een prachtige, stille plek, maar ook erg afgelegen. Ik vond het er altijd superspannend." 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.