Volledig scherm
© Hanna 't Sas/BD

Aanrijding tussen trein en vrachtwagen in Den Bosch

*UPDATE* DEN BOSCH - De hulpdiensten in Den Bosch zijn donderdagochtend uitgerukt voor een treinongeval in Orthen. Een trein botste daar op de achterkant van een vrachtwagen. Daarbij zijn geen gewonden gevallen.

De vrachtwagen kwam vanuit de richting Orthen en wilde na de spoorwegovergang linksaf de Ertveldweg in. Toen hij zag dat hij daar niet in mocht, bleef de chauffeur even staan om op zijn navigatie te kijken. Daarbij had hij niet door dat de achterkant van de trailer nog op de overgang stond.

De machinist was al aan het afremmen en aan het toeteren, maar kon niet voorkomen dat de trein de achterkant van de vrachtwagen raakte.

De trein is doorgereden naar station Den Bosch. Daar kunnen de passagiers uitstappen. Door het ongeval reden 2,5 uur lang geen treinen tussen Den Bosch en Zaltbommel. Reizigers werden in de tussentijd met bussen vervoerd. Rond 12.15 uur werd het treinverkeer weer hervat.

Volledig scherm
© Hanna 't Sas/BD
Volledig scherm
De trein raakte bij het ongeval de achterkant van een vrachtwagen. © Tom van der Meer/ BD
Volledig scherm
BOP een spoorwegovergang in Den Bosch heeft een trein de achterkant van een vrachtwagen geraakt. © Bart Meesters
Volledig scherm
Een trein heeft op een overgang in Den Bosch een vrachtwagen aangereden. © Tom van der Meer / BD
  1. Moskeeën in Tilburg en Den Bosch gefinancierd vanuit Saudi-Arabië

    Moskeeën in Tilburg en Den Bosch gefinan­cierd vanuit Sau­di-Ara­bië

    BREDA - Zeker 30 islamitische organisaties in Nederland, waaronder de Islamitische Stichting voor Opvoeding en Overdracht van Kennis en de Stichting Moslim Wereld Liga Nederland in Tilburg, hebben de afgelopen jaren financiering aangevraagd in conservatieve Golfstaten of hebben daadwerkelijk geld ontvangen uit deze landen. Het gaat om miljoenen euro's uit Koeweit en Saudi-Arabië. Dit blijkt uit informatie waar NRC en Nieuwsuur maandag over berichten. De informatie is door de overheid jarenlang geheim gehouden, maar NRC en Nieuwsuur hebben er de hand op weten te leggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.