Volledig scherm
Melvin met zijn knuffels. © Sandra Peerenboom

Achterover leunen geen optie: Melvin (9) geeft ook knuffels aan oorlogskinderen in Syrië

ESCH - Voor de 9-jarige Melvin Erkemeij uit Esch is stilzitten geen optie. Nadat hij in de herfstvakantie 350 zelfgemaakte knuffels uitdeelde aan kinderen in het door aardbevingen getroffen Nepal, richt hij zijn aandacht nu op de kinderen in Syrië. Het waren de aangrijpende beelden uit het Jeugdjournaal die hem diep raakten en aanzetten tot actie. ,,Ze kunnen zeker troost gebruiken.”

Zijn eerste project voor kinderen in Nepal leverde de jonge, maar gedreven Melvin (9) een nominatie voor 'Brabander van het Jaar 2016' op. Bovendien werd hij benoemd tot jeugdburgemeester van Esch. Een hele eer, zo vindt hij, maar zeker geen reden om achterover te leunen.

Nu is hij een inzamelingsactie voor kinderen in Syrië gestart. En ook deze keer wil hij de kinderen in armoede daar verblijden met knuffels. ,,De kinderen zijn meestal hun huis kwijt geraakt, maar vaak ook familieleden. Ze kunnen zeker troost gebruiken”, licht Melvin zijn actie toe.


​Melvin en zijn familie zijn op zoek naar mensen die knuffels op zolder hebben liggen. Verder zijn schoolspullen, EHBO-spullen, houdbaar voedsel en waterflesjes nodig. Wil je helpen, neem dan contact op met peacebymelvin@gmail.com of laat iets weten op de Facebook-pagina Peace By Melvin.