Volledig scherm
De auto is in beslag genomen. © Bart Meesters

Achtervolging eindigt met twee aanrijdingen, behulpzame passant raakt gewond

UPDATEDEN BOSCH - Een 29-jarige man uit Den Bosch is zaterdagavond gewond geraakt op de Harendonkweg in Den Bosch, nadat hij werd aangereden door een vluchtende auto. Hij wilde te hulp schieten bij een aanrijding.

De auto die hem aanreed was samen met een ander betrokken bij een achtervolging. Nadat de auto's botsten op de Harendonkweg, schoot de Bosschenaar te hulp. Maar één van de automobilisten vluchtte en reed de man aan. 

Hij raakte gewond aan zijn gezicht en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De doorrijder is niet veel later aangehouden op de Rozenelf in Den Bosch. Het gaat om een 18-jarige man uit Den Bosch. Tegen hem is aangifte gedaan voor poging tot doodslag.

Bekogeld

Waarom de twee auto's elkaar achtervolgden is niet duidelijk. Na de aanrijding zou de 18-jarige Bosschenaar zijn bekogeld met stenen. 

De Harendonkweg was na het incident in beide richtingen afgesloten voor sporenonderzoek, maar is inmiddels weer open.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. FC Den Bosch heeft ook de kleine jongens nodig
    PREMIUM

    FC Den Bosch heeft ook de kleine jongens nodig

    DEN BOSCH - Is er wel draagvlak voor FC Den Bosch? Voorzitter Jan-Hein Schouten van de raad van commissarissen denkt van wel. Op basis van? Schouten: ,,Er zullen altijd geldschieters blijven die deze club overeind houden. Draagvlak bij de gemeente? Ik denk dat de gemeente ook echt wel inziet dat er een bepaalde waarde is voor de stad Den Bosch. Dat wil niet zeggen dat we de prostitué van de stad zijn, maar we hebben daar ook een bepaalde functie in. Je moet de mensen de frustratie en de vreugde laten voelen."

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.