Volledig scherm
© Thinkstock

Actie tegen horecageweld op de Parade in Den Bosch

DEN BOSCH - Op verzoek van het ministerie van Veiligheid en Justitie ontwikkelde de gemeente Den Bosch een aanpak om uitgaansgeweld tegen te gaan. Volgens de gemeente zou deze methode in samenwerking met onder meer GGD, Halt en politie ook in andere steden kunnen werken.

Belangrijk onderdeel van de aanpak is dat jongeren bewust worden gemaakt van de keuze die zij hebben als ze tijdens het uitgaan te maken krijgen met geweld. Meld je (als getuige) geweld of niet?

Afgelopen zaterdag is met 225 jongeren in de stad gesproken over het uitgaansgeweld. Ongeveer 150 jongeren namen deel aan een alcoholtest. De test moest hen laten beseffen hoe snel het alcoholpromillage stijgt bij het drinken van een paar pilsjes. Volgens een woordvoerder van de gemeente bleek dat het 'voor en door jongeren' in de aanpak goed werkte.
Avans
Studenten van Avans Hogeschool spelen een belangrijke rol bij het project. Binnen Avans Innovative Studio werken teams van studenten van verschillende studies en scholen aan praktijkgerichte oplossingen voor vraagstukken van bedrijven en organisaties. ,,Ze onderzoeken, maken, testen, verbeteren en komen zo binnen twee tot drie weken tot een werkend prototype'', aldus een woordvoerster van Avans Hogeschool. Volgens haar is enkele studenten gevraagd om mee te werken bij de verdere uitvoering van het project.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.