Volledig scherm
Het beschoten huis aan de Stapelen in Den Bosch. © ADR

Advocaat bewoner beschoten huis in Den Bosch: Onduidelijk wie heeft geschoten

DEN BOSCH - ,,Mijn cliënt zegt geen idee te hebben uit welke hoek de kogels zijn gekomen”, aldus advocaat Marcel Heuvelmans. Hij staat de 33-jarige Faysal L. uit Den Bosch juridisch terzijde. Het huis van L. werd zondagnacht beschoten met een automatisch vuurwapen. 

Het raam bij de woning was beveiligd met een rolluik, daarin zaten maandagochtend twaalf kogelgaten. Het gezin dat er woont, was thuis maar niemand raakte gewond. Volgens L. beleefde zijn gezin ‘angstige momenten’. Verder wil de Bosschenaar niets zeggen.

De politie heeft de beschieting in onderzoek en houdt er rekening mee dat de aanleiding van het incident in het criminele circuit gezocht moet worden. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Inval

In het huis is onlangs een inval gedaan door de FIOD en gespecialiseerde zoekteams. Het ging om een onderzoek naar witwassen van geld. Ook op camping Maaszicht in Kerkdriel werd destijds een inval gehouden. In totaal werden toen twee mannen (33 en 70 jaar) en twee vrouwen (32 en 54 jaar) aangehouden. 

Volledig scherm
Het raam was afgesloten met een rolluik. Dat is doorzeefd met kogels. © ADR

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.