Volledig scherm
Strafadvocaat Pieter van der Kruijs. © Marc Bolsius

Advocaat vraagt herziening zaak Rosmalense flatmoord

DEN BOSCH - Advocaat Pieter van der Kruijs gaat de Hoge Raad vragen om herziening van de rechtszaak rondom de dood van Regie van der Hoogen uit Rosmalen. Die werd in april 2000 met een doorgesneden keel aangetroffen in haar flat in de wijk Hintham.

Vier jaar later werd haar toenmalige vriend veroordeeld tot tbs, een vonnis dat in 2007 werd bekrachtigd door het gerechtshof in Den Bosch. De schizofrene man, nu 58 jaar oud, zit sindsdien in een psychiatrisch ziekenhuis en zit nog altijd in een tbs-regime. Hij heeft altijd ontkend dat hij zijn vriendin heeft vermoord.

Likkende hondje
Ook advocaat Van der Kruijs zegt van meet af aan te hebben geloofd in een zelfmoord van Regie van der Hoogen. De Bossche advocaat vroeg hoogleraar Peter van Koppen om de zaak onder de loep te leggen. In het boekje 'Het likkende hondje' -de titel verwijst naar het hondje dat bij binnenkomst van de ambulancebroeders likte aan een plas bloed- komt Van Koppen nu tot de conclusie dat de man onterecht veroordeeld is.

Van der Kruijs vindt dat er nu voldoende argumenten zijn om de Hoge Raad te vragen om herziening van de zaak. Sinds 2012 zijn de mogelijkheden daartoe iets verruimd. Het is niet langer strikt noodzakelijk dat er sprake is van nieuwe feiten.

In het Brabants Dagblad van vrijdag 8 januari een uitgebreid achtergrondverhaal over de mogelijke heropening van de flatmoordzaak.

  1. Nieuwe talkshow: Burgemeester Mikkers kan zelf steeds meer over Den Bosch zeggen

    Nieuwe talkshow: Burgemeester Mikkers kan zelf steeds meer over Den Bosch zeggen

    DEN BOSCH – Burgemeester Jack Mikkers gaf bij zijn intrede in Den Bosch aan onder de huid van de stad en de inwoners te willen kruipen. Dat is de afgelopen weken begonnen met een stadstour: op bezoek bij allerlei bedrijven en instellingen en nader kennismaken met de politieke partijen op steeds weer een andere plaats in de gemeente. Die inburgering krijgt dinsdag 28 november een vervolg in een (nieuwe) talkshow in de Verkadefabriek.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.