Volledig scherm
De afgesloten tunnel in Orthen © Mieske van Eck/BD

Afgesloten tunnel bron van ergernis voor fietsers in Den Bosch

DEN BOSCH - Een sinds vrijdag afgesloten tunnel bij Orthen is fietsers een doorn in het oog. Voor veel mensen is de drukke tunnel onder de Orthenseweg een snelle en veilige verbinding tussen Orthen en industrieterrein De Rietvelden. Nu moeten ze een flinke omweg maken.

De tunnel is helemaal afgesloten met hekken en zelfs voetgangers kunnen er niet door. Wat voorbijgangers vooral ergert, is dat niet aangegeven staat hoe ze wel kunnen rijden en dat niet duidelijk is hoe lang de afsluiting gaat duren. Vooral voor de werknemers en bezoekers van Weener XL is het zuur. Door het hek kunnen ze de ingang van de voorziening voor werk en inkomen zien liggen.

Volgens opdrachtgever Brabant Wonen is het tunneltje afgesloten voor de veiligheid van fietsers en voetgangers tijdens de bouwwerkzaamheden in Orthen links. De afzettingen moeten voorkomen dat fietsers geraakt worden door werktuigen. Ze blijven nog ongeveer twee weken. De woningbouwcorporatie zegt dat een strook voor langzaam verkeer geen regel is. “Die komt er alleen als het kan”, zegt een woordvoerster. Zij erkent dat het tunneltje de omleidingsroute mist. Ze belooft dat die dinsdag geplaatst wordt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.