Volledig scherm

Afscheid burgemeester Rombouts van Den Bosch kostte bijna 100.000 euro

DEN BOSCH – Van de 100.000 euro die het afscheid van burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch mocht kosten, is door de gemeente maximaal gebruik gemaakt. 

Na de afrekening blijkt dat het afscheid in totaal 97.410 euro heeft gekost. Dat is op te maken uit de evaluatie van de stuurgroep die de festiviteiten mee heeft georganiseerd.

Het beschouwende boekje over 21 jaar burgemeester in Den Bosch, ‘De hand van Ton Rombouts’, kostte 25.000 euro. Alle genodigden bij de diverse activiteiten kregen het boekje van de hand van Pieter Tops en Rodney Weterings cadeau. Alle festiviteiten bij elkaar zorgden voor een bedrag van 72.410 euro.

Bij het afscheid van Rombouts was er onder meer een symposium gecombineerd met een externe receptie voor ruim vijfhonderd gasten. De stuurgroep noemt in de evaluatie het interne afscheid met ruim honderd ambtenaren ‘sfeervol’ en de bijzondere raadsvergadering ‘stijlvol en feestelijk’. Er was ook nog een afscheid voor de burgers tijdens Op de koffie bij de burgemeester, waar achthonderd mensen verschenen en er was het afscheid precies om middernacht aan het einde van de ambtstermijn van Rombouts.

De gemeenteraad had 50.000 euro uit de reguliere begroting beschikbaar gesteld en daar in een later stadium nog eens 50.000 euro aan toegevoegd.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement