Volledig scherm
Oscar Schrover temidden van de laatste tentoonstelling in Kunsthal Boschveld in de Vughtertstraat. © Olaf Smit

Afscheid Vughterstraat door Kunsthal Boschveld

DEN BOSCH - Met een ‘Last Call’ expositie neemt Kunsthal Boschveld deze week afscheid van hun locatie aan de Vughterstraat 234. Na negen maanden moet het kunstinitiatief van artistiek leider Oscar Schrover op zoek naar een andere expositieruimte.

Aan een laatste oproep aan bevriende kunstenaars om nog eenmaal werk tentoon te stellen aan de Vughterstraat werd flink gehoor gegeven. Kunsthal Boschveld is gedwongen tot een nomadisch bestaan, maar blijft door de standvastige passie van Schrover voorlopig in de lucht. ,,De intentie is om in Den Bosch te blijven, en snel een nieuw pand te vinden”, vertelt Schrover.

De grote artistieke verscheidenheid die geëtaleerd wordt tijdens ‘Last Call’ is richtinggevend. Zo is er veel fraai keramisch werk te zien van Bosschenaren Anton Reijnders en de recent overleden Netty van den Heuvel. Mooie minimalistische grafiek is er te zien van Dineke van Oosten en Mario Dijsselbloem.

De expositie loopt nog tot en met zondag (11-18 uur). Donderdagavond vindt er vanaf 19.30 uur een literaire avond plaats rondom dichter Hans Vlek. Vrijdag biedt Kunsthal Boschveld ruimte aan een filmprogramma met Bossche kunstenaars (vanaf 19.30 uur).

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.