Volledig scherm
© Irene Wouters

AgriFood Capital wil 800 mensen aan werk helpen met omscholingsplan voor Noordoost-Brabant

DEN BOSCH - AgrifoodCapital komt met een gesubsidieerd werk-naar-werk-plan voor Noordoost-Brabant. Het doel is om voor mei 2018 minstens 800 werklozen en werknemers die met ontslag worden bedreigd, te laten instromen in kansrijke beroepen in de regio.

Volgens AgrifoodCapital groeit de arbeidsmarkt in de regio, maar niet in alles sectoren. Om de overstap van een sector met weinig werk naar een met banen mogelijk te maken, heeft het samenwerkingsverband van ondernemers, overheid en onderwijsinstellingen vrijdag het Sectorplan Noordoost-Brabant gelanceerd.

Voor de uitvoering van Sectorplan Noordoost-Brabant is 3,3 miljoen euro beschikbaar. Het rijk subsidieert hiervan bijna 1,7 miljoen euro, het overige deel is afkomstig van sociale partners en gemeenten.

De subsidieregeling loopt tot en met april 2018.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. The Green Bar laat planten groeien in bierflesjes met een stel springstaartjes

    The Green Bar laat planten groeien in bierfles­jes met een stel spring­staart­jes

    DEN BOSCH - Je kunt met een beetje handigheid zeilscheepjes in een fles stoppen. Maar dat lukt ook met mos, varens en planten (met prachtige namen zoals fittonia en asparagus). Nicolette Kempers van The Green Bar zegt er aardig wat succes mee te hebben. Haar winkel aan de Dode Nieuwstraat 32 is een conceptstore waar je terecht kunt voor onder meer planten, thee, kaarten, boeken (‘30 coole onderwerpen voor beestjeskenners uitgelegd in een halve minuut’) en stuiterballen met een kikkertje erin.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.