Volledig scherm
Ook de maisoogst maakt onderdeel uit van alle activiteiten in AgriFood Capital, de organisatie die moet zorgen voor het stimuleren van alle economische activiteiten die samenhangen met de productie van voedsel en andere agrarische producten. © Ed van Alem

AgriFood Capital wil kritiek pareren

DEN BOSCH - AgriFood Capital, het samenwerkingsverband dat de agrifood-sector in Noordoost-Brabant moet stimuleren, neemt de kritiek op haar organisatie serieus en stelt alles in het werk om die afdoende te pareren. ,,Er is voor ons werk aan winkel als er kritiek op ons functioneren is", aldus algemeen directeur Roel Schutten van AgriFood Capital in Den Bosch.

AgriFood Capital is sinds 2013 actief en richt zich op meer banen, bedrijvigheid, innovatie en omzet in de agrifood-sector in Brabant. Agrifood is de verzamelnaam voor alle economische activiteiten die samenhangen met de productie van voedsel en andere agrarische producten. 

Zeventien samenwerkende gemeenten hebben de organisatie AgriFood Capital opgetuigd en iedere inwoner draagt er jaarlijks vier euro aan bij. In verschillende gemeenten is er kritiek. Volgens diverse plaatselijke politici is de organisatie te duur en komt er te weinig uit. Algemeen directeur Roel Schutten trekt zich de kritiek aan. ,,We moeten en moeten onze successen meer uitdragen." Volgens Schutten heeft AgriFood Capital zijn nut al op tal van terreinen bewezen.

In het Brabants Dagblad van zaterdag 5 augustus uitgebreid aandacht aan AgriFood Capital.