Albert Heijn Den Bosch erkent fout: weggestuurde vakkenvullers na toiletpapiersprong weer welkom

DEN BOSCH - De Albert Heijn-medewerkers die werden ontslagen nadat ze op een baal met toiletpapier sprongen, mogen weer terugkomen. Dat laat een woordvoerder van de supermarktketen weten aan het Brabants Dagblad. ,,We zijn bij nader inzien te snel tot ontslag overgegaan. Een waarschuwing was in deze zaak passender geweest.”

Volledig scherm
© Ron Jenner Photo Graphic Design

De twee medewerkers, de 17-jarige Mohamed en Yasset, besprongen na sluitingstijd de pakken toiletpapier die waren opgestapeld in de supermarkt, gelegen aan de Rompertpassage in Den Bosch. De twee filmden hun actie en publiceerden de video via sociale media.

Massaal bekeken
De beelden werden massaal bekeken en verder verspreid. In eerste instantie leek er niets aan de hand, maar twee dagen later moesten de twee zich toch voor hun teamleider verantwoorden. Die was onverbiddelijk: de jongens hoefden niet meer terug te komen.

Het ontslag leidde tot veel verontwaardiging en boosheid op sociale media. Honderden mensen gaven aan dat een grapje na sluitingstijd ‘wel moet kunnen’.

Een woordvoerder van de Albert Heijn geeft nu aan dat de jongens weer terug mogen komen. Dinsdag volgt er een overleg tussen de partijen.

'Supermarkt is geen speeltuin'

,,We willen wel benadrukken dat een supermarkt geen speeltuin is, ook niet voor onze medewerkers”, zegt een woordvoerder. “Wel was een waarschuwing passender geweest. Die fout zien we nu in. Maar goed, waar mensen werken worden fouten gemaakt.”

Volgens de Albert Heijn hebben Mohamed en Yasset positief gereageerd op de excuses van de supermarkt. Of ze daadwerkelijk weer aan de slag willen, is nog niet duidelijk.