Volledig scherm
© Photo News

Aldi kan mogelijk toch naar Helftheuvelpassage in Den Bosch

DEN BOSCH – Als de supermarktketen Aldi met een concreet plan komt, kan het alsnog een vestiging in de Helftheuvelpassage in Den Bosch openen. 

,,Maar dan moet er wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan’’, waarschuwt wethouder Jan Hoskam van economische zaken.

Volledig scherm
© Sandra Peerenboom
Quote

Aldi moet wel minimaal aan een aantal voorwaarden voldoen

Wethouder Jan Hoskam

De Aldi zit nu aan de Boschmeersingel, maar zou graag willen verhuizen naar de nabij gelegen passage. Eerder vastgelegde plannen van de gemeente staan die verhuizing vooralsnog in de weg. Het komt er op neer dat bij een verhuizing er te veel vierkante meters aan supermarkt in de wijk west zou zijn. 

Aldi kan met een concreet plan komen maar moet dan wel minimaal aan de volgende voorwaarden voldoen: de ruimte die aan de Boschmeersingel wordt achtergelaten is niet meer voor een supermarkt, Aldi moet zelf met de eigenaar van de ruimte waar Blokker nu zit regelen dat ook in die ruimte geen supermarkt meer mag komen en er moet een plan zijn waar parkeren, laden en lossen goed geregeld is.

Nieuwbouw

Aldi wil zelf in de hoek waar Blokker zit een nieuwe supermarkt (1500 vierkante meter) tegen de bestaande bebouwing van de passage bouwen. 

  1. Overvallers houden Bossche (74) half uur lang in nachtmerrie: 'Ze lieten haar doodsbang achter'

    Overvallers houden Bossche (74) half uur lang in nachtmerrie: 'Ze lieten haar doodsbang achter'

    DEN BOSCH – Een nachtmerrie waaruit ze maar niet kon ontsnappen. Een 74-jarige bewoonster van de Van Well Groeneveldlaan in Den Bosch heeft vorig jaar doodsangsten uitgestaan, toen ze in de vroege ochtend werd geconfronteerd met drie overvallers in haar huis. Na een half uur dreigen en schreeuwen hielden de daders het voor gezien. ,,De vrouw werd doodsbang achtergelaten”, aldus de politie.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.