Volledig scherm
Ali B. komt naar Den Bosch, de vraag is nog waar. © ANP Kippa

Ali B. en NTGent naar Den Bosch, maar waar?

DEN BOSCH – Ali B. komt naar Den Bosch. En Freek de Jonge. En Pieter Derks. En het Nederlands Dans Theater. En het Wintercircus. En Karin Bloemen. En NTGent. Het is alleen nog wel de vraag waar: of in het tijdelijk theater in de Cathrienkerk, in de Orangerie of toch gewoon nog in het Theater aan de Parade. 

Het theater maakte vrijdagmiddag het programma voor 2017-2018 bekend, zonder er een locatie aan te koppelen. Omdat de toekomst van het theater nog onduidelijk is. ,,En omdat we aandacht voor het programma zelf willen hebben. We willen laten zien waar we voor staan’’, reageert theaterdirecteur Harry Vermeulen.

Nu de beslissing over een voor 71 miljoen euro nieuw te bouwen Theater aan de Parade op zijn vroegst in juli valt, moet Vermeulen een slag om de arm houden. Perron 3 in Rosmalen, de Orangerie, de Cathrienkerk en het provinciehuis waren voor de komende jaren al aangewezen als alternatieve podia tijdens de sloop en nieuwbouw aan de Parade. Vermeulen: ,,De Cathrienkerk ligt in een prachtige omgeving, maar is geen volwaardige schouwburg. Die kerk is wél voor drie jaar acceptabel.’’ Guus  Meeuwis staat in ieder geval op 11 oktober in de Orangerie, is op de site van de zanger te zien. 

In de kerk zouden vooral de grote(re) producties op het toneel moeten staan. Zoals Meeuwis, Bloemen, NTGent en een aantal kleinere musicals als My Fair Lady en Was getekend Annie M. G. Schmidt. Als het Theater aan de Parade er het komend seizoen onverhoopt nog staat, is dat volgens Vermeulen voor de programmering geen probleem. ,,Wat in de Cathrien staat, kan ook in het theater staan.’’ Andersom ziet de directeur evenmin een probleem. ,,Als in juli duidelijk is dat er nieuwbouw komt en het theater gesloopt moet worden, kunnen de plannen voor de Cathrien redelijk snel uitgevoerd worden en kunnen we in de loop van oktober daar met de voorstellingen beginnen.’’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.