Volledig scherm
© Bert Jansen

Alle kosten nachttrein op bordje Den Bosch

DEN BOSCH - Als de gemeente Den Bosch extra nachttreinen naar Utrecht en Eindhoven wil dan zal ze de kosten hiervan, 280.000 euro per jaar, in haar eentje moeten dragen. Eindhoven heeft zich deze week als mogelijke partner teruggetrokken.

Omdat de nachttreinen in Brabant half december verdwijnen, hadden Den Bosch en Eindhoven aan de NS gevraagd wat het zou kosten om voor hun rekening twee treinen te laten rijden. De Eindhovense politiek besloot deze week om niet op de offerte in te gaan.

Den Bosch heeft nu het laatste woord. Maar Wethouder Jos van Son heeft de raadsfracties donderdag gevraagd om de kwestie nog even niet te behandelen. Een belangrijke reden hiervoor is de onduidelijkheid over de zogeheten 'verdwenen nachttrein'. De provincie Noord-Brabant heeft de NS opheldering gevraagd over het uit de dienstregeling schrappen van treinen die net voor 2 uur 's nachts vertrekken.

  1. FAQ Festival brengt hart van liefhebber elektronische muziek op hol

    FAQ Festival brengt hart van liefhebber elektronische muziek op hol

    DEN BOSCH - De negende editie van het (unieke) driedaagse FAQ Festival heeft tot nu toe al diverse hoogstandjes op het gebied van elektronische muziek gebracht. Wat eveneens opvalt is dat de geëtaleerde 'geluidscollages' door menigeen als inspirerend en horizonverbredend wordt ervaren. Vrijdagavond was het allemaal te doen in Willem Twee Concertzaal, waar het publiek liefst drie smakelijke hoofdgerechten kreeg voorgeschoteld.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.