Volledig scherm
© ANP

Allemaal tegelijk naar 'Dreetje' Hazes: verkeerschaos Den Bosch

DEN BOSCH - Dat André Hazes junior populair was wisten ze wel bij de Brabanthallen. Maar dat zo goed als álle 9000 bezoekers daardoor tegelijkertijd de parkeerplaats op wilden, hadden ze niet verwacht.  Het verkeer kwam muurvast te staan. Mensen kwamen veel te laat, of besloten helemaal niet meer te gaan naar Puur Hollands afgelopen vrijdagavond. ,,Nog nooit eerder meegemaakt", aldus een woordvoerder.  

Allemaal de schuld van 'Dreetje'.  ,,Normaal komen bezoekers verspreid binnen. Maar door de ongekende populariteit van deze artiest - die aan het begin van de line-up stond - wilde blijkbaar iedereen op tijd binnen zijn.  In combinatie met het woon-werkverkeer zorgde het vrijdagavond voor een flinke verkeersopstopping rondom de Brabanthallen. 

Ongekend volgens de woordvoerder van de Brabanthallen waar ze wel wat gewend zijn. ,,Puur Hollands is echt niet zo'n groot evenement voor ons. Masters of Hardcore trekt bijvoorbeeld zo'n 25.000 bezoekers. Het is nog nooit zo mis gegaan, het was gewoon te veel tegelijkertijd."   Hadden ze geweten dat niemand André Hazes wilde missen, dan waren er wellicht meer verkeersregelaars ingezet. Bij grote evenementen maakt de Brabanthallen daar sowieso gebruik van. ,,Maar dit was echt onverwachts." 

Of mensen hun geld terug kunnen krijgen? ,,Dat bezoekers besloten om te draaien is hun eigen keuze geweest. Tot 2 uur was iedereen gewoon welkom." De verkeerschaos is voor de Brabanthallen wel aanleiding om in gesprek te gaan met de gemeente om in de toekomst sneller en beter te kunnen anticiperen op dit soort situaties.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch